• head_banner_01

Karakteristika og anvendelser af polyesterfilament

Dacron er en vigtig sort af syntetiske fibre og er det kommercielle navn på polyesterfiber i Kina.Den er baseret på raffineret terephthalsyre (PTA) eller dimethylterephthalsyre (DMT) og ethylenglycol (MEG) som råmaterialer, gennem esterificering eller transesterificering og polykondensationsreaktion og fremstilling af polymer – polyethylenterephthalat (PET), spinding og post- forarbejdning lavet af fiber.Det såkaldte polyesterfilament er længden af ​​mere end kilometer silke, filamentet viklet til en kugle.Ifølge forskellige produktionsmetoder er polyesterfilament generelt opdelt i tre kategorier: primært filament, strækfilament og deformationsfilament.

Karakteristika for polyesterfilament

Styrke: Polyesterfibre er næsten dobbelt så stærke som bomuld og tre gange så stærke som uld, så polyesterstoffer er stærke og holdbare.

Varmebestandighed: kan bruges i -70 ℃ ~ 170 ℃, er den bedste varmebestandighed og termiske stabilitet af syntetiske fibre.

Elasticitet: Polyesters elasticitet er tæt på uld, og krølningsmodstanden er bedre end andre fibre.Stoffet er rynkefrit og har god formfastholdelse.

Slidstyrke: Polyester slidstyrke er næst efter nylon, for det andet i syntetiske fibre.

Vandabsorption: Polyester har lav vandabsorption og fugtgenvindingshastighed og god isoleringsevne.Men på grund af lav vandabsorption og høj statisk elektricitet genereret af friktion er farvestoffets naturlige adsorptionsevne dårlig.Derfor farves polyester generelt ved højtemperatur- og højtryksfarvning.

Farvning: Polyester i sig selv mangler hydrofile grupper eller farveacceptordele, så farvningen af ​​polyester er dårlig, kan farves med disperse farvestoffer eller ikke-ioniske farvestoffer, men farvningsbetingelserne er barske.

Brugen af ​​polyesterfilament

Polyester som en beklædningsgenstand fiber, dets stof efter vask for at opnå effekten af ​​ikke - rynker, ikke - strygning.Polyester er ofte blandet eller sammenvævet med forskellige fibre, såsom bomuldspolyester, uldpolyester osv., der er meget udbredt i en række forskellige beklædningsmaterialer og dekorative materialer.Polyester kan bruges i industrien til transportbånd, telt, kanvas, kabel, fiskenet osv., især til dækpolyestersnor, som er tæt på nylon i ydeevne.Polyester kan også bruges i elektriske isoleringsmaterialer, syrefast filterklud, farmaceutisk industriklud osv. Syntetisk fiber er blevet meget brugt i forskellige områder af nationaløkonomien på grund af dens høje styrke, slidstyrke, syrebestandighed, alkalibestandighed, høj temperaturbestandighed, lav vægt, varme, god elektrisk isolering og meldugbestandighed.


Indlægstid: 21. oktober 2022